SET CASETAT CU CELE 3 VOLUME ALE TRILOGIEI CODEX AUREUS
Subiectul trilogiei lui Silviu Radu este celebrul manuscris Codex Aureus. Aidoma viorii lui Nicolo Bussotti, cunoscută și sub numele de „Vioara roșie”, Codex Aureus își spune și el povestea. Destinul aproape mistic al acestei viori rarisime, creație a unui lutier italian, a atins sufletele a milioane de spectatori din întreaga lume. Codex Aureus, atât cel real, cât și cel imaginat de Silviu Radu, parcurge parcă același destin, transcende moartea și viața, distanțe și epoci, într-un pelerinaj prin lume și timp.
Vezi si ultima carte lansată
Operațiunea Pasărea Măiastră
În atmosfera vibrantă a Bucureștiului anilor 1938, Maria Tănase își croiește drumul în lumea strălucitoare a scenei, unde devine o prezență incontestabilă, captivându-și publicul la teatrele de varietăți și pe scenele restaurantelor. Dar, în mijlocul acestui tablou plin de glamour, destinul îiaduce împreună pe Maria Tănase și pe ziaristul francez ...
În atmosfera vibrantă a Bucureștiului anilor 1938, Maria Tănase își croiește drumul în lumea strălucitoare a scenei, unde devine o prezență incontestabilă, captivându-și publicul la teatrele de varietăți și pe scenele restaurantelor. Dar, în mijlocul acestui tablou plin de glamour, destinul îi aduce împreună pe Maria Tănase și pe ziaristul francez Maurice Negre, declanșând o pasională poveste de dragoste. Această frumoasă idilă este întreruptă atunci când Europa devine teatrul conflictului mondial și România se aliază cu Germania. În acest context tensionat, Maria și Maurice devin prada unui personaj sinistru, maiorul von Stransky, șeful Abwehr din România, care reușește să îi determine pe cei din conducerea Serviciului Secret de Informații să-i aresteze. Într-o răsturnare de situație, Maria este eliberată, dar Maurice plătește prețul spionajului cu condamnarea. Dragostea lor, complicată de vârtejurile istoriei, se transformă într-un dans periculos. Însă, în inima acestui tumult, apare o rază de speranță. Eugen Cristescu, noul șef al Serviciului Secret de Informații care vede în Maria nu doar o artistă, ci și o oportunitate. Acesta-i propune artistei un schimb: eliberarea lui Maurice în schimbul colaborării ei.
Pentru Maria Tănase, se deschide o fereastră către o alegere dificilă. În lumina reflectoarelor și a pericolelor ce o înconjoară, trebuie să decidă între a urma dictatul inimii sau de a se salva pe ea. Intrând într-un joc periculos orchestrat de politică și pasiune, Maria devine pionul într-o partitură în care se împletesc tragedia și curajul.
Propunerea șefului Serviciului Secret de Informații, Eugen Cristescu, aduce o notă dramatică în povestea deja tensionată, întrucât Maria se vede nevoită să facă alegeri dificile pentru a-și salva iubitul.
Prin întorsături dramatice, pericole ascunse și răsturnări de situație, Maria Tănase devine protagonistă într-un joc periculos, în care loialitățile se contopesc cu pasiunea, iar sentimentele profunde devin monede de schimb într-un târg al destinului. Între intrigi, pericole și un vrăjmaș nevăzut, artista se vede prinsă într-o partitură complexă în care trebuie să cânte cu măiestrie pentru a-și salva iubirea și propria existență. Însă, sub aparența de melodramă, se desfășoară o epopee ce explorează limita dintre sacrificiu și curaj, transformând viața Mariei într-o poveste de impact ce rămâne viu întipărită în istoria nescrisă a vremurilor sale tumultoase.
Multe din evenimentele ce constituie fundalul acestui roman pot fi întâlnite în relatările presei acelei perioade. Totuși, nu se va ști niciodată ce s-a întâmplat în spatele ușilor ferecate ale instituțiilor implicate. Toate personajele înfățișate sunt creații ale imaginației mele şi nu au nicio legătură cu vreo persoană reală. Din acest motiv, deci, aceasta este o lucrare de ficțiune. Așadar”Ficţiunea mea despre adevărul lor” este o frază pe care o folosesc atunci când vreau să-mi definesc cărţile. Eu prin toate cuvintele pe care le aștern pe foaie exploatez, folosesc, întrebuinţez din materialul cotidian realismul cel mai atroce, cel mai dur, care merge până la naturalism, dar în acelaşi timp vin şi spun că totul este o ficţiune. Sunt convins că dacă lucrurile în România ar fi stat altfel eu nu m-aş fi apucat de scris pentru că nu aș mai fi avut subiecte. Când spun «altfel» mă refer la o Românie căreia să nu-i mai fie şterse în mod constant istoria, identitatea şi valorile ca neam şi ţara. O Românie căreia să nu-i mai fie furate resursele.
CODEX AUREUS-ULTIMUL PION este un roman care se joacă cu mintea cititorului, o clepsidră întoarsă și reîntoarsă de zeci de ori, o poveste capcană plină de suișuri și coborâșuri.
Este un nou roman care îmbină perfect realitate și ficțiunea.
CODEX AUREUS-ULTIMUL PION este o carte scrisă într-un tempo care te lasă fără respirație.
O carte pe care o vei devora, citind-o.
Autorul Silviu Radu ne-a facut bucuria de a scrie acest volum 2 parte a Trilogiei Codex Aureus care ne provoaca imaginatia, cultura, memoria si ne da ”sah la inteligenta” oferind raspunsuri cat se poate de precise la cateva intrebari din trecutul acestei natiuni. Cartea are un pariu ascuns extrem de subtil pe tema usor ezoterica a biruintei iluminatilor din ultimii cinzeci de ani care au infiintat uniunea europeana si care au creat o structura care garanteaza pacea in antiteza cu iluzia lui Himmler din prima parte a romanului.Aceasta carte bine scrisa ascunde o informatie istorica, literara, culturala de cea mai buna calitate iar acest fapt dovedeste ca in spatele acestei carti sta o documentare facuta temeinic de catre autor. Astept cu interes volumul al treilea, iar trilogia in sine cand va fi incheiata si prezentata publicului cititor de carte va oferi o imagine foarte interesanta pe o tema delicata, pe o tema rara devenind astfel o pagina importanta pentru istoria literaturii ezoterice romanesti.
VIOREL COMAN – Critic literar.
În romanul CODEX AUREUS-NUME DE COD, decidenţii vremelnici ai statului român şi miliardarii de tranziţie se întrec în a-şi folosi influenţa pentru a deposeda statul român de un bun a cărui valoare spirituală şi identitară o depăşeşte pe cea materială. Niciunul dintre personajele cărţii nu-şi pune probleme de conştiinţă, iar deznodământul e pe măsură: Codexul dispare pentru totdeauna în arhivele Vaticanului, ascunse din motive ce alimentează constant si abundent teoria conspiraţiei. M-am cutremurat pentru că am dat deoparte vălul subțire numit „ficțiune” sub care autorul a ascuns totul și am dat piept cu zeci de întrebări și cu niște concluzii care m-au tulburat. Câte secrete încap într-un stat? Câte sfori se trag în funcție de interese? Câte persoane dispar în numele „dreptății”?
AURA COSTEA-JURNALIST